Jeugd

Wedstrijdverslag Goorse MHC MB1 - Hannover MB1

Nieuws afbeelding 30-4-2022
Gisteravond is er een prachtige vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen GMHC MB1 en Hannover MB1, een heuse internationale wedstrijd. 

Vooraf gierden de zenuwen in het rond bij beide ploegen. Wat is er te verwachten van deze bijzondere wedstrijd? Na de tactische besprekingen vooraf gingen de meiden het veld in. Ook de coaches Hans Exterkate en Bastiaan Schuil konden vooraf moeilijk inschatten hoe de verhoudingen zouden komen te liggen. 

De strijd barstte los op het veld, en wat werd het een mooie strijd. Op hoog tempo ging de bal rond. Goor was aanvallend sterk maar de Duitse verdediging bleek stug. In de 5de minuut van het eerste kwart maakte Goor wel de 1-0, dat gaf opluchting. 

Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. De scheidsrechters, Reinier van der Veen en Marcel Hoek, floten een prima wedstrijd en hadden hun handen vol om de duels goed te beoordelen. De 1-0 bleef heel lang op het scorebord staan, de meiden uit Hannover haalde daaruit de energie om in het vierde kwart Goor flink onder druk te zetten met als gevolg de 1-1 in de 10de minuut van het vierde kwart. 


Vlak voor het eindsignaal wist Goor MB1 toch nog de winnende treffer te noteren. De uitblinkende keeper aan Duitse kant werd gepasseerd. Wat een belevenis was dit, Er stond een hele schare aan publiek en die hebben genoten. 

Na de wedstrijd natuurlijk een groepsfoto en daarna was het feest in het clubhuis. Broodjes en drinken gingen rond en de muziek ging aan. Er werd gezongen, gepraat en gelachen! De meiden spraken dezelfde taal, spelplezier in een mengvorm van Nederlands, Duits en Engels. 

Iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze avond, hartelijk dank!

Und für unsere neuen deutschen Freunde: vielen Dank für das schöne Spiel und den Spaß in der dritten Halbzeit!