Zaalhockey

Update zaalhockey

Nieuws afbeelding 26-1-2022
Tijdens de corona-persconferentie van 25-1-2022 zijn meerdere versoepelingen aangekondigd. Voor de hockeysport betekent dit dat competitiewedstrijden weer gespeeld mogen worden. Zowel binnen in de zaal als ook buiten op het veld. Dat betekent voor GMHC dat wij komend weekend weer gaan starten met de wedstrijden in de zaal (zowel KNHB als TVO competitie).

Natuurlijk zijn er allerlei restricties met betrekking tot het houden van afstand en het dragen van een mondmasker. We vragen iedereen om zich te houden aan de basisregels.

Wat vragen we van iedereen:
- Geef zo vroeg mogelijk in de Lisa app aan of je wel/niet aanwezig bent bij de wedstrijd van jouw team.
- Aan coaches vragen we om vroegtijdig aan te geven (via mail naar [email protected]) als je denkt dat jouw team in de problemen komt.
- Draag in de zaal zoveel mogelijk een mondmasker en vraag dat ook aan de spelers/speelsters die ouder dan 13 jaar zijn te doen.
- Voor publiek: neem plaats op de tribune en hou de 1,5 meter afstand tot je buurman.
- Voor scheidsrechters: mocht je niet kunnen vanwege een besmetting of quarantaine geef dit dan tijdig door zodat we vervanging kunnen regelen. Niet ingedeelde scheidsrechters vragen we ook om flexibiliteit zodat we wat mensen achter de hand hebben die op korte termijn in kunnen vallen.

Omdat we nog maar 3 weekenden hebben tot aan de voorjaarsvakantie zullen we geen zaaltrainingen meer verzorgen. In plaats daarvan hebben we voor alle teams afgelopen weken de veldtrainingen weer opgestart. Omdat er geen wedstrijden zijn is wel besloten om de veldtrainingen te beperken tot 1 training per week. Na de voorjaarsvakantie zal er weer regulier 2x per week getraind worden en dan zal ook de veldcompetitie weer starten.

Helaas zal het aantal wedstrijden dat verschillende teams spelen en gespeeld hebben niet gelijk zijn. Helaas kunnen we daar niet veel aan doen. We vragen dus begrip voor deze situatie.

Verder hopen we dat iedereen gezond blijft, we nog een paar wedstrijden in de zaal kunnen spelen alvorens we weer op het veld van start gaan.

Zaalhockeycommissie GoorseMHC
Marcel Hoek