Bestuursmededeling

Jeugd weer op de velden, welke protocollen gelden?

Nieuws afbeelding 28-4-2020

Per 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiƫnemaatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) geldt dat zij zich tijdens het sporten aan 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m de D) geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Clubhuizen (inclusief de horecavoorzieningen van sportverenigingen) en kleedkamers blijven gesloten.

Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Ook het algemene verbod op samenkomsten blijft voorlopig gehandhaafd. Het verbod op het organiseren van vergunningplichtige evenementen is verlengd tot 1 september 2020.

Let op: De regie bij het weer openstellen van het complex voor de jeugd ligt bij de gemeenten die daar afspraken over maken met de verenigingen en sportparken. Per gemeente kunnen die afspraken verschillen. Zorg daarom altijd dat er voor openstelling contact is geweest met de gemeente!

Sportprotocol algemeen en specifiek hockeyprotocol

Om de hygiƫnemaatregelen van het RIVM op alle sportcomplexen op te kunnen volgen, hebben NOC*NSF en de sportbonden een algemeen geldend sportprotocol geschreven, dat ook bij het RIVM getoetst is. Daarnaast heeft de KNHB een sportspecifiek hockeyprotocol opgesteld. Dit tweede protocol sluit aan op het algemene sportprotocol.
Het is belangrijk daadwerkelijk te handelen naar beide protocollen en ervoor te zorgen dat er tijdens activiteiten op de verenigingen iemand aanwezig is die namens de vereniging toezicht houdt op de juiste werkwijze. Dit staat ook in het algemene sportprotocol beschreven.

De vereniging en gemeenten moeten met elkaar in contact zijn om ervoor te zorgen dat de gemeente toe kan zien op handhaving van de hygiƫnemaatregelen van het RIVM en de afgesproken protocollen in het bijzonder. De vereniging dient daarom een persoon aan te wijzen die aanspreekpunt is voor de gemeente.

Het landelijk algemeen sportprotocol is beschikbaar, maar omdat dit een levend document betreft dat continu op de actuele ontwikkelingen wordt aangepast, vind je de meest recente versie via deze link: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Bijlage

Gerelateerde nieuwsberichten

Parkeerbeleid GoorseMHC

Hoofdsponsor

Agenda

Nog geen agenda punten.