FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Clubkleding   Aantal vragen: 1
 Contributie   Aantal vragen: 1
 disclaimer  Aantal vragen: 1
 Foto´s  Aantal vragen: 1
 Gedragsregels en Tuchtreglement GMHC  Aantal vragen: 2
 Gevonden voorwerpen  Aantal vragen: 1
 GoorseMHC 50 jaar   Aantal vragen: 1
 grensoverschrijdend gedrag en vertrouwenscontactpersoon  Aantal vragen: 2
 Historie GMHC  Aantal vragen: 1
 Lisa  Aantal vragen: 1
 Nieuwe velden   Aantal vragen: 1
 Privacy  Aantal vragen: 1
 Reglementen KNHB  Aantal vragen: 1
 Scheidsrechters  Aantal vragen: 1
 Statuten en HH reglement  Aantal vragen: 2
 Technisch beleid  Aantal vragen: 1
 Tenue  Aantal vragen: 1
 Trimhockey  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Historie GMHC
 

Geschiedenis Goorse Mixed Hockeyclub.

Op schrikkeldag 29 februari 1960 werd de GMHC opgericht. Met enige tientallen leden, voornamelijk jeugd, werd begonnen na een oprichtingsvergadering in de Groote Sociëteit.Oprichters waren onder meer de inmiddels overleden Nico Vrijman en Jet Bunschoten. Jet is 1e erelid. Zij was gedurende 12 jaar onze eerste voorzitter en heeft veel jeugd in het voetbalminnende Goor aan het hockeyen gekregen. We hebben thans nog 1 lid van het eerste uur. In het begin werd er geoefend op de Schoolfeestweide midden in Goor. Binnen 1 jaar week men uit naar de Gruttostraat,een veld van de Twentsche Stoombleekerij, waar Jet 's man directeur was. Met een startkapitaal van
fl. 1100 werd een keurig complex geschapen. Er moest zelf gemaaid en gehooid worden. In het houten kantinekeetje werd thee gezet met zelf meegenomen water. Toen de TSB haar activiteiten staakte werd er geen water meer gepompt en werden de velden veel te nat.

Na enig zoeken kon in 1983 uitgeweken worden naar een voormalig voetbalcomplex (3 velden) aan de Rubensstraat. In 1991 is met hulp van de gemeente kunstgras aangelegd, nadat ook hier de wateroverlast telkens groter werd. In 1995 werden er nieuwe kleedkamers gebouwd. Het clubhuis werd in 1997 gerenoveerd. Voorzitter van Zutphen coördineerde dit allemaal gedurende 11 jaar. Hij werd in 1999 ons tweede erelid.

In de zomer van 2009 zijn er door de gemeente 2 nieuwe semikunstgrasvelden aangelegd. Een 2e veld was door de ledengroei noodzakelijk geworden en het oude veld was na 18 jaar aan vervanging toe. De gehele ondergrond is opnieuw aangelegd en beide velden waren net voor aanvang van de competitie begin september 2009 gereed.

In Maart 2014 is het nieuwe clubgebouw officieel in gebruik genomen. Met dit prachtige en funcionele gebouw zijn we gereed voor de toekomst. Het gebouw is eigendom van de nieuwe stichting sportaccommodatie Kedingen. Bedoeling is om naast de hoofgebruiker GMHC ook onderdak te gaan bieden aan andere verenigingen en of doelgroepen.  

Al tientallen jaren wordt aan het begin van de competitie het Tukkertoernooi georganiseerd, de laatste jaren alleen nog voor de jeugd. In 2008 en 2009 kon helaas geen toernooi worden georganiseerd door problemen met het oude grasveld ( Asbest gevonden en daardoor onbespeelbaar).Naast het Tukkertoernooi is er sinds 2000 jaarlijks een toernooi voor lagere scholen. De laatste Jaren zelfs voor alle scholen uit de Hof van Twente. Hieraan nemen meer dan 350 kinderen van deel.
 
In 1970 werd het 100ste lid ingeschreven en in 2010 het 390ste lid. Vooral de jeugd weet de laatste jaren de hockeyvereniging te vinden. Opvallende trend is, dat de meisjes in de meerderheid zijn. De standaardteams Heren 1 en Dames 1 hockeyden de laatste jaren vooral in de 3e en of 4e klasse Als hoogste kwamen beide teams uit in de 2e klasse. Leden komen vanwege de clubbinding en gezelligheid terug uit de verre omgeving om te trainen en hun wedstrijden te spelen. De GMHC kent diverse families waarvan inmiddels de 3e generatie lid is. Er zijn altijd veel jeugdleden geweest,soms meer dan 75% van het totaal aantal leden. Eén lid heeft het tot international geschopt: Monique Broere als keepster.