FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Clubkleding   Aantal vragen: 1
 Contributie   Aantal vragen: 1
 disclaimer  Aantal vragen: 1
 Foto´s  Aantal vragen: 1
 Gedragsregels en Tuchtreglement GMHC  Aantal vragen: 2
 Gevonden voorwerpen  Aantal vragen: 1
 GoorseMHC 50 jaar   Aantal vragen: 1
 grensoverschrijdend gedrag en vertrouwenscontactpersoon  Aantal vragen: 2
 Historie GMHC  Aantal vragen: 1
 Lisa  Aantal vragen: 1
 Nieuwe velden   Aantal vragen: 1
 Privacy  Aantal vragen: 1
 Reglementen KNHB  Aantal vragen: 1
 Scheidsrechters  Aantal vragen: 1
 Statuten en HH reglement  Aantal vragen: 2
 Technisch beleid  Aantal vragen: 1
 Tenue  Aantal vragen: 1
 Trimhockey  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Trimhockey
Iets voor jou? 

Algemene Informatie Trimhockey GMHC

  • Ga jij ook elke zaterdag naar je kinderen kijken en zou je zelf ook wel eens een balletje willen slaan?
  • Zou je ook wel iets meer willen weten van het "hoe en waarom” van hockey en dit in de praktijk willen oefenen?
  • Heb je vroeger ook wel gehockeyd, maar kom je er nu niet meer aan toe?
  • Heb je nog wel zin om te hockeyen, maar hoeft dat ‘fanatieke’ niet meer zo nodig?
  • Zou je best willen beginnen met hockeyen, maar denk je dat je daar misschien te oud of niet sportief genoeg voor bent?
  • Lijkt het je leuk om wat meer aan beweging te doen, bijvoorbeeld met een hockeystick in je handen?
  • Vind je het gezellig om met een aantal andere enthousiastelingen op woensdagavond sportief bezig te zijn?

Als je op één of meer van deze vragen "JA” kunt beantwoorden, dan is trimhockey wellicht iets voor jou!


Trimhockey is een aantal jaren geleden spontaan ontstaan omdat er meerdere mensen het leuk vonden om te hockeyen, maar dat niet zo nodig in wedstrijdverband hoefden of wilden doen.

Training

We beginnen zo’n avond met een rondje warmlopen, wat inspelen, en als iedereen er is, gaan we meestal wat trainingsoefeningen doen. Daarbij wordt veelvuldig de link gemaakt naar de kinderen ("die ouders langs de lijn roepen altijd maar wat, maar door deze oefening begrijp je misschien waarom …”) of naar het Nederlands elftal ("Heb je gezien hoe die dit deden?”).

En dan gaan we zelf de oefening doen. Dan komen de verschillen aan het licht. Sommigen hebben echt niet begrepen wat de bedoeling was, anderen laten zien dat ze zó het Nederlands elftal in kunnen, en weer anderen hebben eigenlijk niet zo’n zin om hard te lopen, dus doen het wat rustiger aan. Ook hier geldt weer: als iedereen het maar leuk vindt, dan maakt het toch niets uit dat er verschillen in inzet en uitvoering bestaan!

Wedstrijdje spelen

Halverwege de training gaan we een wedstrijdje doen. Afhankelijk van het aantal mensen dat er op die avond is (wéér een voordeel: je bent niet verplicht om elke week te komen bij trimhockey, hoewel de vaste kern zelden verstek laat gaan), spelen we op een heel of op een half veld, met wel of niet aangepaste regels. De wedstrijd is natuurlijk het hoogtepunt van de avond. Het gaat niet om het winnen, maar om lekker bezig te zijn. Het maakt dus niets uit of je nu wel of niet goed kunt hockeyen. Tijdens de wedstrijd legt de gediplomeerde trainer deze soms stil om uit te leggen waarom in die specifieke spelsituatie iets anders had gemoeten. Daar leer je veel van, zodat je het gevoel krijgt er nog iets van op te steken ook!

Het clubhuis.

Voor een deel van de trimhockeyers is er daarna nog een derde activiteit; het drankje aan de bar! Veel mensen gaan direct na de training naar huis, en anderen beschouwen de actuele hockeywereld nog even van achter een glas bier of anderszins.

Meer weten?

Kom gewoon op woensdagavond een keer langs en kijk hoe het gaat. Beter nog; neem je stick mee en doe gewoon mee (NB: er zijn sticks beschikbaar op het veld!). Je bent altijd welkom  om eens mee te komen doen op woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Je hoeft je daar niet vooraf voor aan te melden, gewoon komen!

Aanmelden trimhockey
Als je hebt besloten om dit op wat reguliere basis te gaan doen, dan verwachten we wel dat je ook trimlid wordt van onze club. Voor trimleden bestaat een bescheiden contributie: €145 per seizoen.

Kleding en uitrusting

Tijdens het Trimhockey draag je natuurlijk gemakkelijk zittende sportkleding en stevige schoenen met stroeve zolen (bij voorkeur kunstgras schoenen met nopjes). Verder is het dragen van scheenbeschermers verplicht en wordt het dragen van een "bitje” voor het beschermen van het bovengebit aangeraden.