FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Clubkleding   Aantal vragen: 1
 Contributie   Aantal vragen: 1
 disclaimer  Aantal vragen: 1
 Foto┬┤s  Aantal vragen: 1
 Gedragsregels en Tuchtreglement GMHC  Aantal vragen: 2
 Gevonden voorwerpen  Aantal vragen: 1
 GoorseMHC 50 jaar   Aantal vragen: 1
 grensoverschrijdend gedrag en vertrouwenscontactpersoon  Aantal vragen: 2
 Historie GMHC  Aantal vragen: 1
 Lisa  Aantal vragen: 1
 Nieuwe velden   Aantal vragen: 1
 Privacy  Aantal vragen: 1
 Reglementen KNHB  Aantal vragen: 1
 Scheidsrechters  Aantal vragen: 1
 Statuten en HH reglement  Aantal vragen: 2
 Technisch beleid  Aantal vragen: 1
 Tenue  Aantal vragen: 1
 Trimhockey  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Nieuwe velden
Aanleg nieuwe velden GMHC 2009  

Aanleg van 2 nieuwe semiwater velden.

Start: 1 juni 2009     klaar: 1 september 2009

Uitvoering : Oranjewoud.

In opdracht van : Gemeente Hof van Twente

Het is de bedoeling om voor 1 september 2009 2 nieuwe semi watervelden gereedte hebben, compleet met dugouts doelen etc.  Op deze pagina willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen .

De velden worden aangelegd door Oranjewoud in opdracht van de gemeente Hof van Twente.Naast de aanleg van deze nieuwe velden zullen ook de saneringswerkzaamheden worden uitgevoerd inzake de aangetroffen asbest.

uit Goorsnieuws .nl

zondag 25 oktober 2009 18:16

Ank Bijleveld en Harrie Knuiman speelden elkaar een aantal keren handig de bal toe tijdens de opening van de 2 nieuwe semi-watervelden van de GMHC. Uiteindelijk belandde de bal in het doel, waarna een confettikanon rood witte slingers de lucht in schoot. Tegelijkertijd lieten de jeugdleden hun ballonnen het luchtruim kiezen. Ook verbaal bleken de staatsecretaris en de wethouder handig op elkaar in te spelen. Ank Bijleveld was blij voor voorzitter Sander Quee van de GMHC en wethouder Knuiman dat er rondom de prachtige kunstgrasmat ook nog een (PvdA) rode strook was aangelegd. Maar Ank Bijleveld (moeder van een aantal hockeyende kinderen) stelde tot haar genoegen vast dat het groene (CDA) deel van het complex toch veel groter was. De aanleg van de ruim 750.000 euro kostende velden is de eerste fase van de totale renovatie van het complex. In een later stadium zullen er ook nog nieuwe kleedruimtes, een nieuwe kantine en woningbouw gaan plaatsvinden. Naast de hockeyvereniging zal ook de kinderopvang in de toekomst gebruik gaan maken van het vernieuwde sportcomplex. Met de realisatie van de 2 nieuwe velden geeft de gemeente verder invulling aan haar "kunstgrasveldenbeleid". Knuiman: "Het betreft weliswaar semi-watervelden, maar voorlopig komt de watervoorziening alleen nog maar van boven." De wethouder beloofde dat ook deze laatste punten binnenkort opgelost zijn. In de loop van de dag speelden veel jeugdleden een wedstrijd tegen hun ouders. Van de jongste jeugd werden opnames gemaakt door TV Oost. Deze beelden zullen binnenkort in het programma Effe Sporten te zien zijn.

foto's 19 september Foto's foto's 28 augustus foto's 23 augustus foto's 21 augustus foto's 18 augustus

Hockey Weekly 27 september 2009: derde semi-waterveld later dit jaar klaar.??

Bijgaandbericht was te lezen in de Hockey weekly van afgelopen week. Volgens de tekst is er dit jaar nog een 3e kunstgrasveld te verwachten. Hoe deze informatie in de wereld is gekomen is nog een raadsel. Het bestuur van deGMHC geeft aan dat er van een derde veld geen sprake is.

Lees verder

2e veld klaar (18-09-2009)

Het 2e semi kunstgrasveld is sinds vandaagspeelklaar . Door inzet vanextra mankrachten door de prima weersomstandigheden,is gelukt om het 2e speelveld net op tijd gereed te krijgen voor de 2ecompetitiedag.Vanmorgen zijn de laatste cirkels aangebracht en vanmiddagis het veld ingezand. Tevens is vandaag de laatste hand gelegd aan het hekwerk.Helemaal klaar isalles nogniet , maar erkan vanaf nu op 2 speelvelden worden gespeeld. Deze week isde meterkast opnieuw ingericht. Op het 2e veld zijn de lichten nog niet aangesloten, want daar is het wachten op het nieuwe transfomatorhuisje,welke zal worden geplaats aan de rubensstraat. De fundering is daarvoor deze week aangelegd. Verwachting is dat begin oktober ook de verlichting op het 2e veld gebruikt zal kunnen worden. Het waterbassin voor de sproeiinstallatie is ook geplaatst en er is een eerste test gedaan. de installatie is echter nog niet vrijgegven omdat ook deze moet worden aangesloten op de nieuwestroomvoorzieing. Tevens wordt nog onderzocht of het grondwater kan worden gebruikt, of dat we over moeten op leidingwater.Er zit schijnbaar erg veel ijzer en mangaan in het grondwater en daarvoor moet een ontijzeringinstallatie worden geplaatst.Voorlopig is de installatie aangesloten op het leiding water.
 
2e veld niet op tijd klaar ( 09-09-09)
Vandaag heeft de gemeente bekend gemaakt dat het 2e veld niet tijdig voor de competitie klaar zal zijn .Het is Oranjewoud ondanks de prima weersomstandigheden deze zomer niet gelukt omde nieuwevelden op tijd gereed te hebben. Volgens planning hadden beide velden op 1 september speelklaar moeten zijn.

Het is allemaal krap, maar gelukkig kunnen het komend weekend de meeste wedstrijden op het hoofdveld gespeeld worden.Helaas is het wedstrijdsecretariaat genoodzaakt om de volgende wedstrijden af te gelasten:

Meisjes E5 - Twente ME12 en meisjes MF2 - Bully MF4.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het 2e veld volgende week wel gereed voor het 2e competitie weekend.Voorwaarde is wel dat het weer niet al te slecht zal zijn komende week. Grasmat hoofdveld vanaf maandag 31 augustus in gebruik (vrijdag28-08-2009)
Het bestuur van de GMHC deelt hierbij mede dat vanaf maandag 31 augustus het 1e kunstgrasveldofficieel mag worden bespeeld. Dat betekent dat de trainingen vanaf 31 augustus beginnen. Ook deandere geplande activiteiten op5 en 6 september gaan dus door.

Vandaag is bekend geworden dat het 1e nieuwe semi waterveld door de gemeente en Oranjewoud is vrijgegeven. Op enkele kleine afwerkingpunten na is het veld gereed. De grasmat is gelegd,de lijnen zijn aangebracht en het grasis ingezand. Het hekwerk en ballenvangers rondom het hoofdveld zijn geplaatst.

A.s. maandag arriveren dedoelenen dedugouts. Zeer waarschijnlijkzal ook de verlichting op het hoofdveld ook maandag worden aangesloten. Deze verlichting zal tijdelijk op de oude voorziening worden aangesloten tot er een nieuwe voorziening is.

De huidige voorziening heeft onvoldoende capaciteiten zal worden aangepast achter in september. of begin oktober. ( Nieuw transformatorhuis) Als de nieuwe stroomvoorziening gereed is kunnen het 2e veld en de watervoorziening ook worden aangesloten.Dat betekent dat we nog even zonder licht op het 2e veld en zonder water op beide velden zullen moeten leven.

De ondergrond vanhet 2e veld is vandaag goedgekeurd. Eind volgende week zal worden begonnen met het uitrollen van de 2e grasmat. Normaal gesproken is dan na 5 werkdagen ookdit veldgereed.

Uitrollen grasmat op zaterdag

Om tijd in te lopen is door Oranjewoudzaterdag doorgewerkt en de mat volledig uitgerold. Daarna zullen nog 3 dagen nodig zijn om de mat op maat te snijden,cirkels en andere lijnen in het veld te maken en zand in te stooien.

foto's zondag 23 augustus

Uitrollen grasmat begonnen

Vrijdagmorgen 21 augustus is Oranjewoud begonnen met het uitrollen van de grasmat.

Bekijk defoto's van vrijdagmorgen door op deze link te klikken foto's 21 augustus.

Feestelijke opening velden uitgesteld. (update 20-08-2009)

De feestelijke opening van de nieuwe velden is uitgesteld om organisatorische redenen.Deze week zal het bestuur een andere datum bepalen.De komende weken zal het opstarten van de competitie en de trainingen de eerste prioriteit krijgen .

Daarvoor zullen de velden ( minimaal 1) en de rest van de accommodatie gereed moeten zijn. Er zal nog veel geveegd en schoongemaakt moeten worden zodat we onze tegenstanders goed kunnen ontvangen.

Update aanleg velden(11-08-2009)

Op dit moment zijnde stratemakers volopbezig om de bestrating en randen rondom de velden aan te leggen .De contouren van de velden zijn al duidelijk zichtbaar en de verlichting aan de paulus Potterkan is geplaatst.Het 1e veld zal gereed zijn op vrijdag 27 augustus en het 2e veld uiterlijk 4 september.Beide velden zullen dus speelklaar zijn voor begin van decompetitiedie begint in het weekend van 12 september.

De trainingen zullen zoveel mogelijk beginnen vanaf 31 augustus.

Aanleg velden op schema (13-07-2009)

Na ruim een maand liggen de werkzaamheden keurig op schema. De asbest is verwijderd en aan de Scherpenzeelseweg zijn de gaten weer gevuld met "schoon" zand.

Het oude grasveld is uitgegraven en weer opgevuld metwit zand. Beide velden zin hierdoor weer op gelijk niveau. De riolering, stroomkabels en bewateringsbuizen rondom het veld zitten in de grond. Kortom , de opbouw van de velden kan beginnen .

Foto's 30 juni           De laatste foto's 19 juni

Maanmannetjes op het hockeyveld.

Op dinsdag 16 juniis de opruiming van asbest begonnnen aan de kant van de Scherpenzeelseweg. 7 grote vrachtwagens stonden vanochtend om 7.30 uur klaar om de vervuilde grond af te voeren. In verband met de asbest waren ook de intussen gebruikelijke maanmannetjes in witte pakken aanwezig . Er zijn geen tegenvallers en de sanering loopt zo voorspoedigdat de verwachting is dat deze woensdag gereed zal zijn .

Naeen langzame startbegint het opruimen van het oude veld begint nu ook goed te lopen. De omheining was vorige week alweg en op maandag is het kunstgrasvan het hoofdveldverwijderd. Een groot deel van de mat ligt nog te wachten op transport.

 Loop es ff binnen...

Op de vrijdagavond, vanaf 20.00 uur, organiseren wij een "Loop es ff binnen en
kijk es hoe de aanleg van de velden verloopt!" Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier de foto's van het oude veld

Nieuwsbrief kunstgras - speciale editie

De gemeente Hof van Twente heeft de 4e nieuwbrief overde realisering van

de kunstgrasvelden gepubliceerd. Deze brief is inmiddels bezorgd bij de

omwonenden enomliggende scholen. Lees verder....