Zaalhockey

In de winterstop bieden we de mogelijkheid om mee te doen aan de zaalhockeycompetitie. Zaalhockey is een leuke manier om in de winter je conditie op peil te houden. Daarnaast is het spelen van zaalhockey goed voor het verbeteren van de hockeytechniek.

De zaalcompetitie wordt in principe gespeeld met het zelfde team als de veldcompetitie. Eventueel worden er samengestelde teams gemaakt. De wedstrijden worden gespeeld met 5 veldspelers + een keeper. Om dat zaalhockey veel sneller en daardoor intensiever is, wordt er vaker gewisseld dan bij veldhockey. Een zaal hockeywedstrijd duurt 2x20 minuten. Voor het spelen van zaalwedstrijden moet je wel beschikken over een zaalstick, zaalhandschoen en zaalschoenen (gymnastiekschoenen).

Er kan in 2 verschillende competities worden gespeeld: of de KNHB-competitie, of de TVO- competitie. De TVO-competitie wordt georganiseerd door en gespeeld met de Twentse hockeyclubs. De competitie bestaat uit 10 wedstrijden, gespeeld op 5 zater- of zondagen.

Voor het spelen van de zaalcompetitie wordt wel extra contributie in rekening gebracht. Deze contributie ligt tussen de € 25,- en € 45,- . Dit is namelijk afhankelijk van de gekozen competitie (KNHB of TVO) en de zaalhuren (deze kunnen per jaar nogal verschillen).