Urbanhockey

Met de mobiele Urban Hockey activiteiten speelt de hockeyvereniging in op de behoefte om ook buiten verenigingsverband te sporten met leeftijdsgenoten. Afgelopen jaar heeft de vereniging, tijdens een lokaal evenement, in afgeslankte vorm geëxperimenteerd met dit concept. Het grote aantal deelnemers liet blijken dat er behoefte is aan een laagdrempelige buitensportactiviteit.

Jongeren zijn zo op een nieuwe manier sportief bezig en worden uitgedaagd om beter te worden. Daarnaast doen jongeren op deze manier makkelijker nieuwe sociale contacten op.

Met de realisatie van ons (mobiele) Urban Hockey veld ontstaat de mogelijkheid om meer saamhorigheid te creëren binnen de hockeysport, nieuwe sportieve ontmoetingsplekken te organiseren en meer betrokkenheid te genereren binnen het verenigingsleven

Het doel van het Urban Hockeyveld is om mensen – vooral jeugd – kennis te laten maken met (urban) hockey. Omdat het veld mobiel is en dus op diverse plekken en evenementen ingezet kan worden wordt ook jeugd bereikt met een andere culturele en/of sociale achtergrond die anders niet bereikt zou worden. Urban Hockey leent zich er ook voor om kleinschalig in de buurt aan te bieden. Daarnaast is Urban Hockey uitermate geschikt als middel om kinderen van de vereniging viaskills & tricksextra plezier te laten beleven in het oefenen en verbeteren van hun techniek.