Geschiedenis GoorseMHC

Op schrikkeldag 29 februari 1960 werd de GoorseMHC opgericht. Met enige tientallen leden, voornamelijk jeugd, werd begonnen na een oprichtingsvergadering in de Groote Sociëteit. De oprichters waren onder meer de inmiddels overleden Nico Vrijman en Jet Bunschoten. Jet is ons 1eerelid. Jet was 12 jaar lang onze eerste voorzitter en heeft veel jeugd uit het voetbalminnende Goor aan het hockeyen gekregen. We hebben tegenwoordig nog 1 lid van het eerste uur. In het begin werd er getraind op de Schoolfeestweide midden in Goor. Binnen 1 jaar week men uit naar een veld van de Twentsche Stoombleekerij (Jet’s man was hier directeur) aan de Gruttostraat. Met een startkapitaal van1.100 gulden werd een keurig complex neergezet. Er moest zelf gemaaid en gehooid worden. In het houten kantinekeetje werd thee gezet met zelf meegenomen water. Toen de TSB stopte werd er geen water meer gepompt met als gevolg dat de velden veel te nat werden.

In 1983 kon worden uitgeweken naar een voormalig voetbalcomplex (3 velden) aan de Rubensstraat. In 1991 werd met hulp van de gemeente kunstgras aangelegd, nadat ook hier de wateroverlast telkens groter werd. In 1995 werden nieuwe kleedkamers gebouwd. Het clubhuis werd in 1997 gerenoveerd. Onze voorzitter Kees Van Zutphen coördineerde dit gedurende 11 jaar. Hij werd in 1999 ons 2eerelid.

In de zomer van 2009 zijn er door de gemeente 2 nieuwe semikunstgrasvelden aangelegd. Door ledengroei was een 2eveld noodzakelijk geworden en het oude veld was na 18 jaar aan vervanging toe. De gehele ondergrond is opnieuw aangelegd en beide velden waren net voor aanvang van de competitie begin september 2009 gereed.

In maart 2014 is ons nieuwe clubgebouw officieel in gebruik genomen. Met dit prachtige en multifunctionele gebouw zijn we gereed voor de toekomst. Het gebouw is eigendom van de nieuwe stichting sportaccommodatie Kedingen. Naast hoofdgebruiker GoorseMHC is het ook de bedoeling onderdak te bieden aan andere verenigingen en/of doelgroepen.

Jaren lang werd aan het begin van de competitie het zogenaamde Tukkertoernooi georganiseerd. In 2008 en 2009 kon het toernooi helaas niet doorgaan wegens problemen met het oude grasveld (asbest gevonden en daardoor onbespeelbaar). Naast het Tukkertoernooi is er sinds 2000 jaarlijks een toernooi voor basisscholen. De laatste jaren nemen alle scholen uit de Hof van Twente deel aan dit schoolhockeytoernooi en zijn er meer dan 350 kinderen aan het hockey.

In 1970 werd het 100stelid ingeschreven en in 2010 het 390stelid. Vooral de jeugd weet de laatste jaren de hockeyvereniging te vinden; de meisjes zijn in de meerderheid. De standaardteams Heren 1 en Dames 1 hockeyden de laatste jaren vooral in de 3e en of 4e klasse. Als hoogste kwamen beide teams uit in de 2eklasse. Leden komen vanwege de clubbinding en gezelligheid terug uit de verre omgeving om te trainen en hun wedstrijden te spelen. Van diverse families speelt tegenwoordig al de 3egeneratie. Eén lid heeft het tot international geschopt: keepster Monique.

Anno 2022 hebben we naast Dames 1 ook twee Jong dames 1 teams maar helaas is er momenteel geen Heren team.